14 Mayıs 2011 Cumartesi

sahte altın nasıl anlaşılır?

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

sahte altın nasıl anlaşılır?

Kuyumcuya gittiniz altın alıcaktınız ama altın sahtemi değilmi emin olamıyorsunuz ozaman yazımıza göz atmanınzda fayda var Sahte altını anlamanın püf noktaları

Aldığınız altın markalı ise mutlaka patenti vardır. Eğer markalı bir ürün almıyorsanız güvendiğiniz bir kuyumcudan almayı tercih edin.
Sahte olup olmadığı konusunda şüpheleriniz varsa altını sert bir cisimle çizin. İçinden çıkan renk sarıysa altınınız gerçek, kahverengiyse altınınız sahtedir.

Gerçek altının rengi daha koyudur.
22 ayarın sesi tok, sahte altının sesi tiz gelir.

Altının ayarı nasıl anlaşılır?
Altını siyah mihenk taşına sürdüğünüzde, kalemle çizilmiş gibi izler oluşur. Bu çizgilerin üzerine özel hazırlanmış asitler sürülür. Altının çizgisinin silinmediği asit hangi ayara tekabuül ediyor ise altın o ayarın üstündedir. Yani her ayar için farklı kuvvette asit vardır.

Altınınızı nasıl saklamalısınız?
Altının tozla ve nemle temas etmemesi önemli. Hava nem ve toz biraraya geldiğinde altın oksitlenir ve takıların üzerindeki kir oluşmasına neden olur. 24 ayar altında bu olmaz.

Mücevher kutuları ve çantaları altın müceverleri muhafaza etmek / taşımak idealdir. Havadaki tozu içine almayacak şekilde herhangi bir örtünün içinde de saklayabilirsiniz ama kullandığınız örtünün tüysüz olmasına dikkat edin.
Altın sizin için bir yatırım aracı ise kasalar en güvenli yerdir.

Unutmadan, altın seven arkadaşlarımızıda düşünerek bir kaç altın takı modeli verelim de bari fikir sahibi olun Sahte altını anlamanın püf noktaları