16 Haziran 2011 Perşembe

Antik Greek Tümülüs resimleri

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

Grek tümülüsleri ağır bir işçilik kullanılmış bolca moloz taşların bulunduğu bir anıt mezardır. odası merkezdedir... geneli iki odalıdır ve dramoz tüneli bulunur. dramoz tünelinin giriş yönü ise ya güneybatı yada kuzeydoğu yönlerindedir.
aynı bölgede iki ayrı grek tümülüsün dramoz tünel giriş yönlerinin birinin kuzeydoğu diğerinin güneybatı olduğu gözlemlenmiştir...
grek tümülüs odaları istisnalar hariç geneli zemin üzeridir ve merkezdedir....frig tümülüslerinde olduğu gibi oda zeminaltı veya saklama yoluna gidilmemiştir..

grek tüümülüslerinde oda koruması ağır bir işçilikle korunmuştur.... kavun ve kelek büyüklüğünde oda koruması taşlar kullanılmıştır.taş korumasının üzerine kil serilmiştir..

yine grek tümülüslerin, frig tümülüslerinden ayıran bir başka noktası ise dış tümülüs çemberine krepiz duvarı örülmüştür.bu krepiz duvarı yarim metre toprak temizlendikten sonra karşımıza çıkar..

yine grek tümülüslerinde merkezden dışarı uzantılı sıra taşlar örülmüştür.. bu sıra taşların birisine denk gelindiğinde odaya götüreceği muhakkakdır.

Antik Greek Tümülüs resimleri


Greek tipi tümülüslerin geçmişi m.ö. 6. yüzlıla kadar dayanmaktadır
 
Grek tipi tümülüsler Friglerden sonra geliştirilen Tümülüslerdir. Taban etrafını çevreleyen krapiz duvar vardır. Tümülüs birden fazla oda içeriyorsa dışarıda odalara geçit veren dramoz tünel bulunur. Mezar odaları taş örülüdür. Bu tipleri Anadolu'nun Pers istilası sırasında Pers Satrapları da kullanılmıştır. Her Grek tipi Tümülüste dramoz tünel yoktur. Bunu anlayabilmek için bir kaç püf noktası vardır.



Greek Tümülüs resimleri