20 Haziran 2011 Pazartesi

Samsung M8800 Pixon Route 66 Navigasyon

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn
Maxicep.com - Samsung M8800 Pixon Route 66 Navigasyon (+Kurulum Açıklama) öncelikle "M880NXXIB1" frimwaresini yüklememiz gerekiyor. Route 66 nın pixon için olan sürümü ülkeye göre telefonda yüklü veya yüklenmemiş geliyor.
M880NXXIB1 Route 66 entegre edilmiş versiyondur. Yazılımda Türkçe dil desteği mevcuttur. Versiyon güncelleme detaylı anlatım için konuya bakınız:
http://www.maxicep.com/samsung/samsung-m8800-pixon-versiyon-guncelleme-sorunsuz-434032.html


M880NXXIB1 Route 66 Frimware: [ Linkleri görebilmek için lütfen giriş yapın yada kayıt olun. ]


ÖNEMLİ: M880NXXIB1 FIRMWARE'DE TÜRKÇE DİL DESTEĞİ VARDIR. ROUTE 66 ENTEGRELİ TEK YAZLIMDIR. MENÜLER FALAN TAMAMEN TÜRKÇE OLMASINA RAĞMEN, MESAJ YAZARKEN VEYA ALINDIĞINDA TÜRKÇE KARAKTERLER (Ç,Ş,Ğ,I GİBİ) GÖRÜNTÜLENEMİYOR. FAZLA MESAJ ATAN ARKADAŞLAR BUNA GÖRE YÜKLESİNLER VEYA MESAJ GİRİŞ DİLLERİNİ İNGİLİZCE YAPARAK YAZABİLİRLER!!!


Yeni Frimware'yi kurduktan sonra telefonun dili italyanca oluyor. Dil bölümünden
Türkçe'yi seçiyoruz. Telefon ayarları bölümünde GPS Ayarları diye bi bölüm açılıyor.
Hangi operatörü kullanıyorsak gerekli internet ayarlarını yapıp GPS+ Ayarları bölümünden geçerli saatti kontrol edin i tıklayıp gerekli işlemi yapıyoruz.



[ Linkleri görebilmek için lütfen giriş yapın yada kayıt olun. ] programını indirip bilgisayarımıza kuruyoruz. Kurulumdan sonra telefonu yığın bellek modunda pc'ye bağlayıp programı açıyoruz.Eğer üyeliğimiz yok ise sol üstteki giriş butonuna tıklayıp, açılan pencerede hesap oluştur bölümünü seçip gerekli bilgileri girdikten sonra ücretsiz üye oluyoruz.
[ Linkleri görebilmek için lütfen giriş yapın yada kayıt olun. ] dosyasını pc'ye indirip içerisinden çıkan "SamsungNavigator" klasörünü telefonumuzun hafıza kartına kopyalıyoruz.




Üye girişi yaptıktan sonra mağaza bölümüne giriş Türkiye yol haritasını indiriyoruz. Haritayı ilk bilgisayara, sonra telefonun hafıza kartındaki map klasörüne otomatik olarak yüklüyor. Telefonun Yığın Bellek modunda PC'ye bağlı olmasına dikkat ediniz...


[ Linkleri görebilmek için lütfen giriş yapın yada kayıt olun. ]
[ Linkleri görebilmek için lütfen giriş yapın yada kayıt olun. ]


İnternet ayarları yapıldıkatn sonra: Ana menüden > uygulamalar > Dolaşma bölümüne girin. Ekrana gelen 'yasal uyarı' kabul edin. Yasal uyarıyı yeniden göster ekranına 'hayır' cevabı verin. Sunucudan lisans anahtarı istiyormusunuz uyarısına 'evet' cevabı verin. Seç uyarısına 'internet ile' cevabı verin. Erişim noktası uyarısına oparatöre göre değişebilecek olan GPRS cevabını verin. Aktivasyon tamamlandı uyarısından sonra Route66 yı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.


Programın ilk kurulumunda aktivasyonu yapamayan arkadaşlar Ana Menü/Ekstra/Lisans Anahtarı bölümünden internet erişimini seçerek aktivasyonu yapabilirler.


Telpanın sitesindeki resimli aktivasyon için: [ Linkleri görebilmek için lütfen giriş yapın yada kayıt olun. ]


Aktivasyonun sorunsuz şekilde yapılabilmesi için:
1.Route 66 Sync programını kurup haritayı telefonumuza yüklememiz gerekiyor. Bunun nedeni her harita GPRS üzerinden kendi imei numaranıza kayıt ediliyor (spot m8800pixon'lar için hiç bi sorun yoktur).
2.Telefonun GPRS internet ayarlarının tam olarak yapılmış olması gerekiyor.


Aktivasyon tamamlandıktan sonra açık bi alanda olup pozisyon ayarlamanız gerekiyor. ilk pozisyon ayarlaması 3 - 4 dk sürebiliyor (bende o kadar sürdü). Sonraki kullanımlarda açık alanda 20 - 30sn arası değişiyor uyduya bağlanması.


Sür ve Yürü ile İlgili:
Arkadaşlar yukarıdaki aktivasyonda programı ve haritayı aktive etmiş oluyoruz. Programla ilgili sür yürü yapmak isteyenler yıllık veya aylık ücretini ödeyip kullanabilirler. Hartita programın temel ihtiyacı olduğu için ücretsiz olarak verilmektedir (tabi önce telefonda Route 6'nın kurulu olması gerek). Sür&Yürü, Seyahat rehberi, Hava Durumu gibi ekstra içerikler ücrete tabidir.




DİKKAT!
Aktivasyonla ilgili çok soru geldiğinden bu eklemeyi yapma gereği duydum. Aktivasyon işlemi sadece GPRS (internet) üzerinden yapılmaktadır. Programla ilgili makbuz kodu vs. yoktur. Gerekli şebeke ayarları yapıldıktan sonra GPRS üzerinden aktivasyon işlemi sorunsuz yapılmaktadır.


ÖNEMLİ RİCA: Programı kurup kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa, sorun yaşayan arkadaşlara daha sağlıklı bilgi vermiş oluruz.
Kolay Gelsin...