10 Mayıs 2011 Salı

BURÇLAR VE TAŞLARI SIGNS AND STONES

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

 


DUA-CİN--BÜYÜ-TILSIM-SİHİR-NAZAR-MUSKA-YILDIZNAME-HALÜSÜNASYON-DUA NEDİR-TILSIM NEDİR-TILSIM ÇEŞİTLERİ-BÜYÜ NEDİR-BÜYÜ ÇEŞİTLERİ-SİHİR NEDİR-SİHİR ÇEŞİTLERİ-BATIL İNANIŞLAR-CİN MUSALLATI NEDİR-DİNİMİZ İSLAM-ŞİFALI BİTKİLER-SAĞLIKLI YAŞAM-ASTROLOJİ-GİZEMLİ İLİMLER-İSLAMDA BÜYÜ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-DEFİNEDE BÜYÜ VE TILSIM-CİNLER VE GİZEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SİTESİ...

BURÇLAR VE TASLARI
Maxicep.com - burç uğurları ve taşları
KOÇ 22 Mart - 21 Nisan

Akik
Kantaşı
Ametist
Hematit
Sitrin
Yakut
Akuamarin
Jasper

BOĞA 22 Haziran - 21 Mayıs

Turkuaz
Krizopras
Safir (Mavi)
Mavi kalsedon (Akik)
Zümrüt


İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran

Akik
Turkuaz
Pembe kuvars
Krizopras


YENGEÇ 22 Haziran - 21 Temmuz

Kuvars
Krizopras
Peridot (Zebercet)
Aventurin
Akik
Ametist


ASLAN 22 Temmuz - 21 Ağustos

Akik
Peridot (Zebercet)
Kuvars (Kristal, rutil, pembe)
Ametist
Kehribar
Sitrin
İnci
Mavi topaz


BAŞAK 22 Ağustos - 21 Eylül

Akik
Turkuaz
Obsidyen
Yeşim
Kaplangözü
Sitrin
Topaz


TERAZİ 22 Eylül - 21 Ekim

Akik
Turkuaz
Opal
Mercan
Lapis lazuli
Pembe kuvars
Akuamarin
Yeşim
Dumanlı kuvars


AKREP 22 Ekim - 21 Kasım

Ametist
Pembe kuvars
Obsidyen
Lal (Granat)
Kaplangözü
Mercan


YAY 22 Kasım - 21 Aralık

Ametist
Topaz
Mavi kalsedon (Mavi akik, mavi dantelli akik)
Turkuaz
Peridot (Olivin, Zebercet)
Jasper
Kaplangözü
Sodalit
Lapis lazuli


OĞLAK 22 Aralık - 21 Ocak

Akik
Kehribar
Oltu (Siyah kehribar)
Malakit
Yakut
Jasper


KOVA 22 Ocak - 21 Şubat

Ametist
Kristal kuvars
Akik
Yeşim
Lal (Granat)
Zirkon
Mavi kalsedon (Mavi akik, mavi dantelli akik)


BALIK 22 Şubat - 21 Mart

Ametist
Opal
Aytaşı
Pembe kuvars
Florit
Jasper
Mercan
BURCLAR VE UGURLARI
KOÇ BURCU

Uğurlu Rengi : Koç burcu insanının uğur rengi sarıdır. Sarı her çiçekle uyumlu bir beraberlik bulan, sevginin ve şehvetin rengidir. En ateşli, en esrarengiz ve en egzotik ilişkiler koçun sarı rengiyle başlar.
Hayvan Sembolü : Koç Burcu'nun hayvan sembolü, eskilerin "Kızıl Kartal"da dediği Aladoğan'dır. Aladoğa'nın gökyüzü ve güneşle özel bir bağı olduğuna inanılırdı.
Bitki Sembolü : Koç Burcu'nun bitki sembolü yabani hindibadır.Bitkinin tümü şifalıdır. Yabani hindibanın kökleri kurutulduğunda kahve yerine,ya da bitkisel yapımında kullanılacağı gibi,yapraklarından da lezzetli yemekler yapılır.İdrar sökücü ve kan şekerinin dengelenmesine de yarayan bu bitkinin köklerinin sakinleştirici de bir etkisi vardır.
Madeni : Koç Burcu'nun asıl taşı opaldir. Gözenekli bir taştır ve çok değişik renklerde görülebilir. Doğada kare biçiminde bulunan opale de "Harkelin" adı verilir. Opallerin en değerli ve ender rastlanan türüdür. Opal taşını üzerinde taşıyanların görünmez olduğuna inanılırdı. Koç Burcu'nun ikinci taşı elmastır. Elmasın Koç burcu insanına cesaret ve güç verdiği söylenir. Elmas, ayrıca çok kıymetli bir mücevherdir. Beyaz safir ise koçun üçüncü taşı olup, tedirgin ve sıkıntılı zihinlere huzur getirme özelliğine sahiptir. Koç Burcu'nun son taşı da jasper de denilen kantaşıdır. Yeşime benzeyen bu taşı, eskiler Burun kanamaları gibi durumlarda kanı durdurmak için kullanırlardı.

BOĞA BURCU

Uğurlu Rengi : Boğa Burcu'nun uğurlu rengi,göklerin ve denizlerin mavi rengidir.
Hayvan Sembolü : Boğanın hayvanı doğanın inşaat mühendisleri olarak ta bilinen kunduzlardır.
Bitki Sembolü : Boğanın bitki sembolü,yalnızca Kuzey Amerika'da görülen mavi Kamass çiçeğidir.
Madeni : Boğa Burcu'nun üç uğurlu taşı vardır. Bunlardan Krisokol, firuzeye benzer, rengi koyu yeşilden,mavi-yeşile ve koyu maviye kadar değişen bir taştır. Mavi parlaklığı ve topraksı görünüşü nedeniyle,yeryüzü ve gökyüzü güçlerini birleştirdiğine inanılır. Krisokol, üstte Taşındığında şans ve sağlık getirdiği, insan bedenini, yüreğini ve ruhunu arındırdığı söylenir. İkinci taş olan Safiri Koç burcunda tanımıştık. Üçüncü taşı ise Firuze'dir. Firuze en eski süs taşlarından biridir. Rengi gök mavisinden yeşile ve koyu yeşile kadar değişebilir. Firuze taşında pek çok gizemli güç saklıdır. Bunlardan biriside taşıyan kişinin kemiklerinin kırılmayacağı inancı idi. Kızılderililer firuzenin sahibini kötülüklerden koruyacağına o kadar inanmışlardı ki; kalkanlarının üzerine bu taşı takarlardı.


İKİZLER BURCU

Uğurlu Rengi : İkizler Burcu'nun uğurlu renkleri ; saflığın,temizliğin ve sadakatin rengi olan beyaz ve yeryüzünün doğal rengi olan yeşildir.
Hayvan Sembolü : İkizler Burcu hayvan sembolü geyiklerdir.Neşe ve sevgiyi sembolize ederler.
Bitki Sembolü : Bu burcun bitki sembolü olan Civanperçemi, güzel görünüşlü, yararlı, çok kullanışlı ve verimli bir bitkidir. Yorgunluğa ve hazımsızlığa iyi gelen Civanperçemi,ayrıca sinirleri güçlendirir,kimyasal değişimleri hızlandırır ve gözenekleri açıp,toksinlerin dışarı atılmasını, kanın temizlenmesini sağlar. Ayrıca soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara iyi geldiği gibi, idrar sökücü olarak ta kullanılır.
Madeni : İkizler Burcu'nun iki taşından biri olan Yosunlu Akik yani diğer adıyla Agat, taşıyanı tehlikeden,uyumsuzluktan, korkaklıktan, uykusuzluktan, karabasandan, nazardan ve hatta metabolizma bozukluklarından koruduğu söylenir. Ayrıca para ve bereket getiren bir taş olarak bilinir.İkizlerin diğer taşı olan Krisopras ise yine agat gibi bir kuvars türüdür. Genelde elma yeşili rengindedir.Girişilen tüm işlerde başarı getiren,çok özel,tılsımlı bir taştır.


YENGEÇ BURCU

Uğurlu Rengi : Dünyanın en sevgi dolu insanları olan yengeçlerin uğurlu rengi gül pembesidir.Evrensel Aşk'ın da sembolü olan bu renk,sevgi dolu yüreklerle yakından ilişkilidir.
Hayvan Sembolü : Yengeç Burcu'nun hayvan sembolü her yerde çok sık rastlanan ve gizemli bir kuş olan ağaçkakandır.
Bitki Sembolü : Yengeçlerin bitki sembolü yaban gülüdür.Bu bitkinin Kuşburnu diye de adlandırılan meyvesi bir çok derde deva olduğunun yanı sıra,aynı zamanda da bir C vitamini deposudur.
Madeni : Yengecin birinci taşı olan Kırmızı Akik,yosunlu akik gibi Kalsedon türündendir.Sarı renkte olanına Sardion,kırmızı ve saydam görünüşlüsüne Karneol,süt gibi donuk renkte olanına Jasper denir. İlkel toplumlarda renginden dolayı kanla bir bağlantısı olduğuna inanılırdı.Birisine Kırmızı akik hediye etmek,yürekten ve içten gelen büyük bir sevgiyi ve aşkı simgeler. Yürekleri güçlü kıldığına ve tüm sevgileri karşılamaya hazır olduğuna inanılır. Diğer bir taşımız olan Zümrüt ise , şifa veren özelliği nedeniyle yengeç burcunun ikinci önemli taşıdır.Eski uygarlıklarda göz hastalıkları tedavisinde kullanılan zümrüt,çok duyarlı bir taştır ve enerjisini onu takan kişiye aktarır. Aytaşı'da yengeç burcunun diğer bir taşıdır ve Ay'ın enerjileriyle büyük bir çekim içindedir.Çok duyarlı insanların korkularını yenmelerine yardımcı olur. Mısırlı'lar, aytaşını astım ve akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanırlardı. Kaplan gözü de bu burcun taşlarındandır. Korkuyu alıp cesaret aşılar, özellikle karabasan gören kişiler için yararlıdır.Sahiplenici ve mülkiyetçi yengeçlerin kazandıklarını korumalarına ve tutumlu olmalarına yardımcı olur. İnci de yengeç burcu insanının diğer bir taşıdır.Baş dönmesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.


ASLAN BURCU

Uğurlu Rengi : Aslan burcunun uğurlu rengi,olgunlaşan ahududuların ve değerli gröna taşının kırmızısıdır. Bu renk büyük bir fiziksel enerjinin, yaşamla dolup taşan güçlü bir isteğin ve doğal güçlerin simgesidir.
Hayvan Sembolü : Aslan burcunun hayvan sembolü,balıklar dünyasının kralı sayılan mersinbalığıdır.
Bitki Sembolü: Aslan'ın bitki sembolü ahudududur.Bu bitkinin yapraklarından hazırlanan çay,özellikle ishale,soğuk algınlığına,gribe ve nefes darlığına iyi gelir.İç organlardaki kanser urlarını yok eder ve onarır.Kadınların adet dönemindeki ortaya çıkan krampları giderir.
Madeni : Aslan burcunun taşlarından olan gröna,oldukça sert,reçine gibi parlayan,kristalize bir Silikat oluşumudur. Aslan burcunun rengi kırmızı olduğu için,grönanın kırmızıya çalan rengi ile, aslan burcu arasında özel bir ilişki vardır. Sardoniks,iki tabakalı bir akik taşıdır.Antiseptik etkiye sahip bir titreşim yayarak,onu taşıyan kişiyi bulaşıcı hastalıklardan korur.Aslanın zayıf hafızasını kuvvetlendiren sardoniks ayrıca, Kavgacı ve huysuz kişilikleri de değiştirerek, insana huzur ve uysallık verir. Krizolit de aslanın bir diğer taşıdır. Krizolitin en önemli yanı korkuları yatıştırmasıdır. Eski devirlerde elmastan bile değerli kabul edilip,kalp düzensizlikleriyle ilgili kuruntulardan kaynaklanan korkuları yok ettiğine inanılırdı.


BAŞAK BURCU

Uğurlu Rengi : Başak burcunun uğurlu rengi erguvandır.Bu renk,hem deneyden geçmiş bir idealizmi,hem de ruhsal alanı simgeler.
Hayvan Sembolü : Bu burcun hayvan sembolü,boz ayıdır.Hayvanlarla ilgili efsanelerde tıpkı başak insanları gibi,dürüstlüğü,gücü ve cesareti temsil ederler.
Bitki Sembolü : Hem çiçekleri,hem de yaprakları antiseptik olarak kullanılan ve en güzel çiçeklerden biri olarak kabul edilen menekşe,bu burcun bitkisidir.
Madeni : Başak burcu taşlarından olan ametist,mor-eflatun tonların hakim olduğu,olağandışı bir Kuvars taşıdır.Bir ametist enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturma konusunda az bulunur bir yeteneğe sahiptir. Ametist,ayrıca sinir sistemini direkt olarak etkileyen arındırıcı bir etki yayar. Doğada birkaç tonda bulunan akik de bu burcun bir diğer taşıdır.Öfkeyi yatıştırdığına,cesareti geliştirdiğine,akıcı bir konuşma sağladığına inanılır.Göbek üzerine gelecek şekilde takılan büyükçe bir akiğin,psişik saldırıları etkisiz hale getirdiği bilinir. Başak burcu,"Tanrıların Mücevheri" olarak da adlandırılan yeşim taşıyla da ilişkilidir.Bu taşı Bulunduranlara saf düşünceleri barındırma yeteneği sağlar. Ayrıca, karabasanları önlediği ve böbrek rahatsızlıklarından kaynaklanan ateşi düşürdüğü söylenir.


TERAZİ BURCU

Uğurlu Rengi : Terazi burcunun uğurlu rengi olan kahverengi,yaz boyunca süren gelişme döneminde bütün varlıklara güç veren,dinlenme ve arınma dönemine hazırlanan sonbahar toprağını simgeler.Kök salmanın ve dünyada kararlı bir biçimde davranırken daha yücelere Ulaşmaya hazırlığın rengidir.
Hayvan Sembolü : Terazi burcu insanının hayvan sembolü kargadır.Kargalar,insanla doğa arasındaki dengenin bir simgesidir.Efsaneye göre,eskiden beyaz renkte olan karga,büyük bir yangını söndürmek için,insana yardım ederken kararmıştır.
Bitki Sembolü :Terazi burcunun bitki sembolü olan sığırkuyruğu çiçeği çok yönlü ve şifalı bir bitkidir.Bu çiçeğin yapraklarından kaynatılan çay,mesane,böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.Sinir sistemini güçlendirir.
Madeni : Jasper bu burcun ilk taşıdır.Çok gizemli bir taş olduğu,kanayan yaraları durdurduğu, görünmezlik verdiği,uzun ve güvenli bir yaşam sağladığı,yılan zehirini etkisiz bıraktığı,kapanan gözleri açtığı ve suya konulunca yağmur yağdırdığı söylenir.Jasperin insan üzerinde çok olumlu bir etkisi vardır. Kalbi ve dalağı güçlendirdiği söylenen mercan da terazinin bir diğer taşıdır.Bilindiği gibi dalak, terazi insanının en zayıf noktasıdır. Lapis lazuli ise zihinsel berraklığı ve derin düşünmeyi simgeleyen bir taştır. Terazinin son taşı da opaldir.Opale koç burcunda değinmiştik.


AKREP BURCU

Uğurlu Rengi : Akrep burcunun uğurlu rengi,turuncudur.Batan güneşin parlak turuncusu olan bu renk,deneyle ya da öğrenimle elde ettiği bilgileri kullanmayı beceren,canlı ve aydın kişilerin simgesidir.Bu renk,akreplerin,ruhsal ve bedensel alanı kavrayıp,üstün mantığını,daha alt düzeydekileri yönlendirmede kullandığını gösterir.
Hayvan Sembolü : Akrep burcunun hayvan sembolü yılandır.Yılan,omurgalılar ailesinin en eski,en gizemli,en kuşku duyulan,en yanlış anlaşılan üyesidir.
Bitki Sembolü : Akrep insanının bitkisi devedikenidir.Kökleri ve sapı çiğ ya da pişmiş olarak yenebilir.Karın ağrısına,hazımsızlığa,ateş düşürmeye,kurt ve solucanlara,ayrıca sütü olmayan annelere iyi gelir.
Madeni : Aldığı ısıyı eşit bir şekilde tüm vücuda yaydığı için,insan ruhunu ve kanını arındırdığına inanılan bakır ilk sırayı alır.Akrep burcunun süs taşı olan malahit ise,özel güçler taşıdığına,insanın ruhsal sesleri duymasına yardımcı olduğuna,her türlü enerjiyi ve bu arada psişik enerjiyi özümseme gücünü artırdığına inanılan bir taştır. Akuamarin ve beril ise birbirine çok benzeyen,sadece renkleri farklı taşlardır.Eski Mısırlılar bu taşları guatr ve troit bezi rahatsızlıklarında kullanmışlardır. Akrep burcunun taşlarından birisi olan lal,akreplere,üzüntülerini dağıtma ve uzlaşma hissi aşılar.Mısırlılar bu taşı yaraları dağlamakta,Hintliler ise savaş yaralarının tedavisinde kullanmışlardır.Mıknatıs da akrebin uğurlu taşıdır.Karaciğere ve gut hastalığına iyi gelir.


YAY BURCU

Uğurlu Rengi : Yay burcunun uğurlu rengi,yeryüzünü örten gecenin siyahıdır.Gecenin siyahı, her şeyi yeniden doğurabilecek,her şeyi gizleyen ve örten siyahtır.
Hayvan Sembolü :Yay insanının hayvan sembolü,geyik ailesinin kralı olan Wapitidir.Wapiti hem geyiklerin en gelişkin ve en büyük türüdür,hem de en güzelidir.
Bitki Sembolü : Yay burcunun bitki sembolü,iğne yapraklı karaçamdır.Karaçam filizlerinde yüksek oranda E vitamini vardır.Kızılderililer yüzyıllar boyunca,boğaz ve göğüs hastalıklarında karaçamın özsuyundan antiseptik olarak yararlanmışlardır.
Madeni : Yay burcunun taşı olan obsidyenin insanları toprak enerjisine bağlayan bir gücü olduğuna inanılır. Obsidyen,başkalarının düşüncelerini yansıtır ve kendisini taşıyan kişiye çevresindekilerin ruhunu okuma yeteneği kazandırır. Bu taşın insanları kötü ruhlardan koruduğuna inanılırdı. Cesareti, neşeyi ve hoşnutluluğu uyaran topaz da bu burcun taşıdır. Güneş ile büyük bir çekim içinde olduğundan astım rahatsızlığına iyi gelir. Ayrıca zihni sakinleştirip,bedeni gevşeterek dinlendirici bir uyku etkisi verir. Krizolit ise kalp düzensizlikleriyle ilgili kuruntuları ve çeşitli korkuları yatıştırma yeteneğine sahip bir yay burcu taşıdır.


OĞLAK BURCU

Uğurlu Rengi : Oğlak burcunun rengi,temizliği,saflığı,iffeti ve şeffaflığı simgeleyen beyazdır.En son kirlenecek rengi temsil eden oğlak insanı,hayata başladığı ilk günkü temizliğini,yaşamın sonuna kadar sürdürme arzu ve isteği ile yaşar.
Hayvan Sembolü : Oğlak insanının hayvan sembolü,kanat uçları siyah ve çok güzel bir kuş olan yabankazıdır.Yabankazlarının da hayatına,tıpkı oğlak insanları gibi beyaz renk yön verir.Yani kar.
Bitki Sembolü : Oğlak burcunun bitki sembolü,yer yüzünün en eski ve en sık rastlanan ağaçların-dan biri olan kayın ağacıdır.
Madeni :Oğlak burcunun taşı,yeryüzünü oluşturan doğal temel maddelerden biri olan kuvars kristalidir.Kuvars,gücün simgesidir.Oğlak insanı,kuvars kristalinden,yaşamla ilgili her şeyi açık ve berrak biçimde kavramayı ve evrenin tüm enerjisini kendi içlerinden geçirip,iletebilme yeteneğini öğrenirler. Uyarıcı ve harekete geçirici bir taştır.Pek çok fantaziyi gerçekleştirdiği ve afrodizyak etkisi yarattığı söylenir.


KOVA BURCU

Uğurlu Rengi : Kova burcunun uğurlu rengi gümüştür.Gümüş renginin pek çok sihirli özelliği vardır.Bedeni ruha bağlayan gümüş rengi bir kordonun varlığına ve tutkulu aşkın ince titreşimlerini simgelediğine inanılır.
Hayvan Sembolü : Kova insanının hayvan sembolü su samurudur.Su samurlarını pek çok doğa bilimcisi,vahşi doğanın en sevimli ve cana yakın hayvanlarından biri olarak nitelerler.
Bitki Sembolü : Kova burcunun bitki sembolü telli kavaktır.Bitki uzmanlarına göre, telli kavağın yaprakları,kabuğu ve sürgünleri uyarıcı ve idrar söktürücü bir etki yapar.
Madeni : Uzun yıllar zenginliğin ölçüsü sayılan gümüş,kova burcunun madenidir. Gümüş, para basımında, takı ve lüks ev eşyaları yapımında kullanılan önemli bir madendir. Kova burcu taşlarından olan zirkon,halk arasında Yemen taşı olarak bilinir. Eski insanlar Yemen taşını kan hastalıklarından kaynaklanan ateşi düşürmekte kullanırlardı. Kova burcunun diğer taşı olan grena, bir tehlike anında tüm parlaklığını yitirerek donuk bir hal alır.Grenanın mineral yapısının,Yemen taşında olduğu gibi kan hastalıklarında başarılı sonuçlar verdiği söylenir.


BALIK BURCU

Uğurlu Rengi : Balık burcu insanının uğurlu rengi mavidir.Daima arayış içinde olmaları,güçlü duyguları,hafif melankoliye yatkın tavırları ile onlara uygun bir renktir.
Hayvan Sembolü :Balık burcunun hayvan sembolü pumadır.Onların aslında ağaçların yükseklerine değil,ruhun yüceliklerine doğru tırmandığı söylenir.
Bitki Sembolü :Şifalı bir bitki olan sinir otu,balık insanının bitki sembolü olarak bilinir.Atalarımız bu otu,hem kaynatıp içerek, hem de derilere sürerek,serinletici ve ağrı kesici olarak kullanırlardı.Sinir otu aynı zamanda kanı da temizler ve panzehir olarak kullanılır.
Madeni :Balık burcunun taşlarından biri olan firuze,en eski süs taşlarındandır.Matlığına rağmen değerli kabul edilen ender taşlardan biridir.Firuze taşında pek çok gizemli güç saklıdır.