26 Mayıs 2011 Perşembe

Farmet X1 veya X1 Duo

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

Farmet X1 veya X1 Duo

Farmet X1 veya X1 Duo modellerinin bir kaç videosunu izledim. Fayda maliyet analizi yapıldığında makul cihazlar gibi görünüyor. Kullanan ya da arzide deneyen ustalarımın da fikirlerini almak isterim. Farklı cihaz önerilerine de açığım. Beklentilerimi belirtecek olursam:

1- İlk cihaz tecrübem olacağı için kullanımı basit olmalı. Toprak ayarı vs gibi şeylerle mümkün olduğunca az uğraştırmalı

2- Hafif olmalı. 1-2 saat gezdiğimde kollarımı hala hissedebilmeliyim.

3- Ayrımı net olmalı. (Değerli-değersiz yeterli. İlla altın, gümüş diye göstermesi şart değil. Yani dijital olması şart değil)

4- Tek kişi ile kullanılabilmeli. (Pulse cihaz büyük başlık olmaz.)

5-Pil ya da batarya ile çalışma fonksiyonu olursa süper olur. Eğer yoksa ilk tercihim kesinlikle pil. Arazide ne kadar kalacağım belli olmaz. Şarj ederek zaman kaybetmek istemem (Çok aradığımdan değil, aksine çok az fırsatım olduğundan zamanım değerli )

6- Tuğlaya, minerale tepkisi minimum düzeyde olmalı.