20 Mayıs 2011 Cuma

kaplumbağa işareti ...

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

kaplumbağa işareti

 


İster oyma ve isterse kabartma resim olsun; kaplumbağanın şekil olarak ifade ettiği görüntü çok önemlidir. Hayvanlara ait resimler kullanılırken, hayvana ait özellikler ön planda tutulur ve çözümler o mantıkla yapılır. Kaplumbağa, bize hazinenin olduğu yeri, yönü hakkında bilgi verir. Kaplumbağanın üzerindeki işaretler, etrafındaki işaretler, kaplumbağanın yönü, ayaklarının yönleri çok dikkatli incelenmelidir. Aşağıda verilen kaplumbağa çizimleri de birbirinden farklı olup hepsinin anlamları değişik olayları ifade eder. Etraftaki düz bir taşın altında gömü olabilir.
[kaplumbaga.jpg] 
1-Kaplumbağa dinsel bir öğe olup sırtınına ltıgen oluşu ile sonsuzluğu vurgulamaktadır. Kaplumbağanın gösterildiği her alanda mutlaka bir tünel, dehliz veya uzun giden bir mağara vardır.

2-Kaplumbağa çok büyükse malı altındadır. Taş yığma mezar olup Lidyalılara aittir.

3-Kafası kabuğunun altında ise sert bir cisimle kırılması önerilir. İçinden çıkması muhtemel 3 adet yumurtaya benzer cisim atılmamalı. Değerlidir.

4-Kaplumbağanı geliş veya gidiş istikametinde su pınar,kaynak aranmalı ve bu su kaynaklarının önünde kesme düz bir taş var ise altına bakılmalı.





5-kaplumbağlar 2ye ayrılır su kaplun bağsı kara kaplunbağsı su kaplunbağsının kuyruğu vardır yüz metre arasın kuyu vardır.
kara kaplumbağsı:kuyruğu yoktur.en fazla 9 metre civarında sin yada oda mezarı vardır"kabartma ise"yunanlılardan kalmadır



[01005fn8.jpg]
KAPLUMBAĞA NEYİ SİMGELİYOR?

kaplumbaga ısaretı cevreye duyarlı bır ısarettır ve cevreyle bagımlıdır, eskı tarıhlerden bu yana bır cok kavımlerce kullanımıstır ve kabugu uzerınede cesıtlı sekıller cızılmıstır ve bu dogrultuda gelecegı temsılen yapılmıstır ozellıkle hac fıgurlu kaplumbagalar cogunlukla mezarı vermıstır.

Eskı caglardan bu yana her hayvanın her medenıyetce farklı bır degerı ve deırnlemesıne manaları vardırıste bu mantıgı yakalayabılmektır marıfet.

Bu açıdan bakarsak bizdeki kaplumbağa neleri çağrıştırıyor?

Kaplumbağa en başta azmin zaferini çağrıştırıyor. bu yonuyle malının derınde olabılecegı ve zorlu bır mantık muhasebesıne bızlerı goturecegı uzerıne cızılmıs fıgurlerın ınsan zekasını zorluyraka ancak nokta tespıtınde bulunuabılecegını verır,

Kaplumbağa evini sırtında taşıyan bir hayvandır. Kimseye muhtaç olmayan ve dünya malı altında da ezilmeyen bir varlıktır bu yonuyle hıc ummadıgınız onemsemedıngınız bır dıkılı tas yahut basıt gıbı duran ama cok saglam beslenılmıs basıt gorunumlu bır kaya altında yahut yıne bır kayanın ıcerısıne yapılmıs zulada malını barındırabılecektır.

Kaplumbağa bilgeliğin sembolüdür. Uzun yaşayanın tecrübesi de çok olur. Hayatı bir kitap gibi okuyabilen insanlar, yaşadıklarından da ders çıkarmışlarsa bilge olurlar. Kaplumbağa da uzun yaşamı sayesinde insanlar tarafından bilgeliğin sembolü olarak kabul edilmiştir. bu yonuyle yukarıdada ızah ettıgım gıbı ancak cok tecrubelı bır kardesımız malına ulasabılır

genel ıtıbarıyle su kaya ve toprak ucgenının bır arada bulundugu yerlerde kapak aranmalıdır. bu durumu dırek verebılecegı gıbı yardımcı ıkıncıl ısaretler sayesındede verebılır ornek bır ; yılan fıguru.
Kaplumbağa aynı zamanda sadakatin sembolüdür. Romalılar yaptıkları yeminlere sadık olacaklarını kaplumbağa figürü kullanarak muhataplarına anlatırlarmış ve bunu kabugun uzerındekı hac fıgurlerıylede teyıt etmıslerdır. ( dıkkat tılsımlıdır)