Hangi taş neye iyi geliyor?

Taşlar doğada bulunuş biçimlerine, yerin ne kadar altından ve ne şekilde çıkartıldıklarına, renklerine ve içeriklerindeki minerallere göre değişik amaçlarla kullanılıyor. İşte başlıca taşlar ve faydalı oldukları hastalıklar:
Agate: Uzun ömür ve mutluluk simgesi. Günlük stresinizi alıyor.
Firuze (Turkuaz): Nazara karşı iyi geliyor. Olumsuzu olumluya çeviriyor, bilinci genişletiyor. Tansiyonu düzenliyor. Kalp hastalıklarına iyi geliyor.
Zümrüt: Göz ağrılarını dindiriyor, iltihap ve kızarıklığı dindiriyor. İltihap ve kızarıklığı gideriyor.
Aytaşı: Duru görüş ve sezgi yeteneklerini kuvvetlendiriyor. Kramplara iyi geliyor. Yıldızı düşük olanların kullanması gereken bir taş.
Kaplan Gözü: Sahiplenme arzusunu güçlendiriyor. İnsanın kendini işine vermesini sağlıyor. Konsantrasyonu güçlendiriyor.
Akik (Kırmızı Kalsedon): Uğur ve bereket taşıdır. Donuk akik, kan dolaşımını kolaylaştırıyor. Erkeklerde testisleri. Kadınlarda yumurtalıkları koruyor.
Kolsedon (Mavi Akik): Düşünce yeteneğini kuvvetlendiriyor. İyi konuşmayı sağlıyor. Renginden dolayı nazar için de yararlı bir taş.
Zebercet (Peridot): Tıbbi cihazların kaydedemediği kalp çarpıntılarına ve sebebi bilinmeyen korkulara iyi geliyor.
Kehribar (Amber): Reçinenin taşlanmış hali olup özellikle guatr, astım, bronşit ve alerji hastalıklarında yarar sağlıyor.
Opal: Sevgi ve şefkat simgesidir. Karşılıksız seven kişiler kullanıyor. Eklem iltihaplarını geçiriyor.
Topaz (Sitrin): Kan dolaşımı bozukluğuna iyi geliyor. Telepati yeteneğini artırıyor.
Lal: Tehlikeyi haber veren taş olarak biliniyor, (Kullanan kişiye tehlike geleceği zaman taş rengini açıyor.)
Jade (Yeşim): İyi ilişkiler, vefalı dost simgesidir. Aynı zamanda böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ateşi düşürdüğü söyleniyor.
Lapis Lazuli (Lacivert Taş): Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlıyor. Ayrıca zihin açıklığına yardımcı oluyor. Hazmı kolaylaştırıyor.
Ametist: Strese, migrene iştahsızlığa, göz ağrılarına ve akciğer hastalıklarına iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Mercan: Bir deniz ürünüdür. Solunum açıcı etkisi bulunuyor.
Kristal Kuars: Enerjinin simgesidir. Tansiyonu düzenliyor. Meditasyonda kullanılıyor. Radyasyonu topladığından cep telefonu olanların kristal taşıması gerekiyor. Bu taşlar aldıkları radyasyonu, 15 günde bir yıkamak yoluyla atıyorlar.
Krizopraz: Seksüel bozukluklar ve depresif durumlarda rahatlatıcı özelliğinin yanında kişisel yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
Pyrite: İdare gücünü artırıyor. Diğer insanlarla uyum içinde çalışmanın gerçekleşmesine yardımcı oluyor.
Turmalin: Beden ve zihin ilişkisini güçlendiriyor. Duyarlılık ve sezgiyi, anlayışı, artırıyor. Aile saadetini güçlendirici taş diye de biliniyor. Su damlası anlamına geldiğinden denizciler nazar ve uğur taşı olarak taşıyorlar.
Jasper: Sevgi ve inanç simgesidir. Karaciğer, dalak, mesaneyi güçlendiriyor. Toprak elementlerini temsil ediyor.

Öneriler
* Yeryüzünde gözünüzün gördüğü her şey bir sebeple yaratılmıştır. Taşlar da bu halkanın en önemli araçlarıdır. Milyarlarca yılda magmanın çekirdeğinden hareket halindeki lav seli olarak yukarıya çıkması, çatlaklarda toplanıp oluşması ve bu arada gördüğü basınç ve içinde bulunan mineraller sayesinde kazanmış olduğu bir enerji vardır.
* Taş alırken dikkat edeceğiniz en önemli unsur taşı severek almanız olmalıdır. Kesinlikle tavsiyeyle taş alınmaz, niye ihtiyacınız varsa onu almalısınız.
* Ellenmiş, dokunulmuş, kullanılmış taşların arındırılmadan kullanılması sakıncalıdır.
* Şifa için alınan taşların ilgili olduğu çakralarda kullanılması gerekir. (Çakra: Vücudun enerji alış- veriş noktalarıdır. Vücudumuzda 7 tane çakra var)
* Kuars kristallerinin taşlar arasında özel bir yeri olup, insan hayatı üzerinde büyük etkileri vardır. En basit anlatımla enerji yönlendiricidir. Enerji tanzimi, tansiyon tanzimi, radyasyondan korunma, medyumluk niteliklerini geliştirmede, çakra açılmasında, şifacılıkta vb. kullanılır. Bilinçli kullanılması tavsiye olunur. Yanlış kullanımlarda zarar verebilir.
* Mücevher niteliğindeki taşlarda rengin başladığı gibi bitmesine ve içinde nokta, çizik, çatlak olmamasına dikkat edin.
* Yarı kıymetli taşlarda tam tersidir. Hiç bir yarı kıymetli taş başladığı gibi bitmez ve hiç bir zaman bir öncekinin aynı olmaz.
* Kristal yapılı taşların naturel halleri insanlara daha fazla şifa ve fayda temin eder.
* Burçlarla şifa taşları arasında hiç bir alaka yoktur. Bir taş bir işe yarıyorsa burca göre ayrım olmaz, evrenseldir, herkese aynı faydayı sağlar.
* Taşlarınızı sevin, onlarla konuşun, onlar sizi anlayacaktır.