3 Temmuz 2011 Pazar

Tümülüs Mezarın Açılmış Halinin Resmi

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

Tümülüs Mezarın Açılmış Halinin Resmi

Bu tümülüs hierapolis kuzey nekropolünde yapılan arkeolojik kazıda açılmıştır.
Resim-1 tümülüsün dış görünüşü
Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 960x720.


Resim 2: tümülüs mezarın açılmamış girişi.
Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 960x720 ve boyutu 28KB.


Resim 3: Mezar girişinin açılmış hali.
Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 960x720 ve boyutu 37KB.



Resim 4: Açılmış mezar girişinin uzaktan görünüşü.



Resim 5: Mezarın içeriden görünüşü.



Resim 6: Mezarın içi.
Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 960x720 ve boyutu 56KB.



Resim 7: Mezar içi.
Dikkatli bakarsanız sol tarafta iskelet yığını görünmekte. Bu mezara değişik zamanlarda 30 gömü yapılmıştır.
Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 960x720 ve boyutu 50KB.



Resim 8: Mezarın içi.



Resim 9: Mezar içinden girişe bakış.


NOT: merak edeneler için detaylı olarak açıklamam gerekirse bu tümülüs denizli sınırları içerisindedir. Meşhur Hierapolis antik kentinde bulunmaktadır. Mezar daha önce soyulmamış olmasına rağmen içinden çıkan buluntular sadece toprak kandiller, gözyaşı şişeleri ve bir çift altın küpedir.

Onların görüntülerinide aşağıda vereceğim.