3 Mayıs 2011 Salı

Dünyanın En Eski Heykeli "Schelklingen Venüsü" ya da "Hohle Fels Venüsü" -----World's Oldest Statue "Schelklingen Venus" or "Venus of Hohle Fels

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

Dünyanın En Eski Heykeli "Schelklingen Venüsü" ya da "Hohle Fels Venüsü"

DEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DEFİNE SIRLARINDA


                                                 ouod.jpg                                    
Dünyanın En Eski Heykeli "Schelklingen  Venüsü" ya da "Hohle Fels Venüsü"
 Almanya'nın doğusunda bulunan Baden-Württemberg eyaletine bağlı  Schelkingen şehri yakınlarındaki Hohle Fels (Oyuk Kaya) adı verilen mağarada  yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucu bulunan bir kadın figürü büyük  olasılıkla dünya tarihinde bilinen eski sanat eseri olmasıyla arkeoloji ve sanat  tarihi çevrelerinde büyük bir şaşkınlık ve heyecan yarattı. Tuebingen Enstitüsü  tarafından gerçekleştirilen kazılarda ele geçirilen ve "Schelklingen Venüsü" ya  da "Hohle Fels Venüsü" olarak adlandırılan ve sadece 6 santimetre uzunluğundaki  heykelcik geçtiğimiz yılın Eylül ayında bulunmasına rağmen bu büyük keşif bugüne  kadar kamuoyuna duyurulmamıştı.
Kazı Başkanı arkeolog Profesör Nicholas  Conard'ın, geçtiğimiz günlerde saygın İngiliz bilim dergisi "Nature"da  yayınlanan makalesi ile varlığını dünyaya duyurduğu "Hohle Fels Venüsü"  günümüzden 35.000 ila 40.000 yıl önceye tarihlenerek günümüze kadar bulunabilmiş  en eski sanat eseri olma ünvanını kazanıyor. Aşırı vurgulanmış dişi hatlara  sahip olmasıyla dikkat çeken heykelcik Profesör Conard ve meslektaşı tarafından  Pau Mellars "aşırı cinsel içerikli" ve hatta "pornografik" olarak tanımlanıyor  ve tarih öncesi insanının zihni ve sosyo-kültürel yapısı, estetik ve moral  değerleri gibi konular hakkında yepyeni fikirler vermesi açısından da gayet  önemli görülüyor.
Mamut dişinden oyulmuş olan "Hohle Fels Venüsü" heykelciği  mağaranın girişinden 20 metre içerde, yer seviyesinin 3 metre derininde altı  parçaya bölünmüş halde bulundu. Sol kolu kayıp durumda olan kadın figürünün başı  ise bulunmuyor. Heykel figüratif sanatın tarihini bilinenden en az beş bin yıl  önceye götürmekle kalmıyor Erken Paleolotik dönem kültürü ile ilgili mevcut tüm  kuramları da radikal biçimde değiştiriyor. "Venüs" önümüzüdeki Eylül ayının  18'inden itibaren Stuttgart'ta bulunan Kunstgebaude Müzesi’nde "Buzul Çağı Sanat  ve Kültürü" başlıklı sergi kapsamında meraklıların ilgisine sunulacak. Sergi 10  Haziran 2010'a değin açık kalacak.
Heykelin bulunduğu Hohle Fels mağarası  ören yeri Tuna nehrinin bir kolu olan Ach Nehri Vadisi'nde 534 metre irtifada  bulunuyor. Halen Tuebingen Enstitüsü'ne bağlı arkeologlar Nicholas J. Conard ve  Hans-Peter Uerpmann tarafından idare edilen tarih öncesi kazıları 1977 yılından  itibaren aralıksız olarak sürdürülüyor. Mağaradaki bu kazılar sonucunda  günümüzden 13.000 yıl önceki Magdelanianve 29.000 yıl önceki Gravettian  dönemlerine ait binlerce obje bulundu. Bu buluntuların arasında muhtelif taş  aletler, süs eşyaları, takılar, ocak kalıntıları ve ren geyiği, at, mamut ve  tüylü gergedan gibi av hayvanı kalıntıları bulunuyor.
Mevcut deliller modern  insanın 40.000 yıl kadar önce Avrupa'ya ayak basmasının ardından güneybatı  Almanya'da bulunan "Schwäbische Alb" platosunun kültürel gelişimin merkez  bölgelerinden biri olduğuna işaret ediyor.
Tuebingen Üniversitesi tarafından  sürdürülmekte olan Hohle Fels kazıları Avrupa'nın en büyük araştırma kurulu olan  Deutsche Forschungsgemeinschaft (Alman Araştırma Vakfı), Heidelberger Zement  Şirketi, Schelklingen Şehri Belediyesi, Baden-Württemberg Eyaleti Devlet  Arkeoloji Ofisi, ve Deutsche Gesellschaft für Urgeschichte (Alman Tarihöncesi  Cemiyeti) tarafından da destekleniyor.