3 Mayıs 2011 Salı

Vikingin hazinesi bulundu----Viking treasure found

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn

Vikingin hazinesi bulundu -----Viking treasure found



İngiltere’de Vikinglerin 1100 yıl önce toprağın altına gömdüğü bir hazine keşfedildi. Hazineyi bulan baba-oğul, 1.1 milyon sterlinin yarısını aldı.
İNGİLTERE’nin kuzeydoğusunda, North Yorkshire Bölgesi’ndeki Harrogate Kasabası’nda bulunan 1100 yıllık hazine, Vikinglerin sırrını ortaya çıkaracak. Metal dedektörleriyle yapılan araştırmada bulunan değerli eşyaların, 10. yüzyılda Anglosaksonlardan kaçan zengin bir Viking’in gömdüğü hazineler olduğu tahmin ediliyor.
Londra’da sergilenecek
Hazine, dünyanın da en büyük ve kapsamlı müzelerinden biri olan British Museum’da sergilenmek üzere Londra’ya götürüldü. Bir milenyumu aşkın süredir gömülü bulunan hazinenin değeri 1.1 milyon sterlin olarak belirlendi. Metal dedektörle hazineyi bulan baba ve oğul, British Museum’dan aldıkları bu parayı, hazinenin bulunduğu arazinin sahibiyle paylaştı.
Savaşçı kaşif ve tüccar
İskandinavya kökenli Vikingler, savaşçı, kaşif ve tüccar bir kavimdi. Kuzey denizlerinde korsanlık da yapan Vikingler, 8’inci ve 11’inci yüzyıllar arasında geniş bir alanda hüküm sürdüler. Okyanus ve nehirleri kullandıkları uzun yolculuklarında Anadolu’dan Sibirya’ya, Kuzey Amerika’dan İngiltere’ye dek birçok bölgeye ulaştılar, koloniler kurdular.