3 Mayıs 2011 Salı

Yığma Tepe (Höyük) Tam Görünümü---Stack Hill (mound) Full View

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn


Yığma Tepe (Höyük) Tam Görünümü

Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 640x480 ve boyutu 261KB.


Tepenin Ortasındanki Eşilen Yerin Zirvesi

Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 640x480 ve boyutu 285KB.


Tepenin Tam Ortası

Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 640x480 ve boyutu 294KB.


Tepenin Eşilen derinlik Kuyu İçinin Görünümü

Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 640x480 ve boyutu 210KB.


Yığma Tepenin Uzaktan Görünümü

Bu resim yeniden boyutlandirildi. Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Resimin orjinal ölçüleri 640x480 ve boyutu 219KB.



Bu Yığma tepenin alt Kenarından bir yol höyüğü sığarak geçmiştir. 20 yıl Önçeden Tepenin Ortasından defineciler tarafından 8 mt derinliğinde Eşerek Tepenin özelliğini tahrip etmişlerdir. ançak her hangi bulguya Rast gelinmemiştir.Tepenin bulunduğu Yerleşim Genişliğin alanı 1000 mt kare büyüklüktedir Yüksekliliğ ise 14 adımdır Hangi Medeniyet ve tarihe Ait olduğu bilinmemektedir.