26 Mart 2011 Cumartesi

DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTIN PARASI

 

DEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-DEFİNEYERİ -HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DEFİNE SIRLARINDA

 click to zoom

Üzerinde Kraliçe II. Elizabeth figürü bulunan para,, Avusturya’nın en ünlü galerisi Dorotheum’da satışa çıkarıldı. ‘Dünyanın en büyük madeni altın parası’ olarak  Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren madeni paranın ‘yazı’ tarafında Kanada’nın milli sembolü olan 3 yaprak bulunuyor. 100 kilo ve 53 santimetre çapında olan para, saf altından üretilmiş.
Dorotheum, açık artırma günün altın değerinden başlatıldı ve 3.7 milyon euro’ya satıldı. Alıcının İspanyol bir müevherat tüccarı olduğu belirtildi.
Kanada’dan 1 milyon dolar damgalı 2007 tarihli altın para 100 kg ağırlığa sahip. Bilinen tüm rekorları alt üst eden ve eni 53 cm, ağırlığı 100 kg ve iki erkek yetişkin kişi tarafından bile yerinden kaldırılamıyor.
Altın para yüzde yüz (999,9/1000) altından olup herhangi bir katkı içermiyor. Dünya rekorlar kitabı Guinness’e de giren altın paranın üzerinde İngiliz Kraliçesi 2. Elisabeth figürü yer alıyor. Paranın diğer yüzünde ise Kanada bayrağını simgeleyen Akçaağaç yaprağı deseni bulunuyor. Paranın değişim değeri olan 1 milyon dolar şu andaki altın kurunun çok altında bulunuyor. Altın para şu anda Viyana’da dünyanın en önemli metal para koleksiyonlarının bulunduğu Sanat Tarihi Müzesi’nde yer alıyor