26 Mart 2011 Cumartesi

HÖYÜK/HÜYÜK /HÖYÜK NEDİR

 

Define,definecilik,define işaretleri,define arama yolları,gizli defineleri arama,cinler büyü tılsım,define arama çubukları, ,gizemli defineleri çıkartma,define nasıl aranır hepsi burada.

Höyük Nedir?


Eski insanlar, binlerce yıl önce Anadolu ve Trakya'da evler yapıp köyler kurmuşlar ve çeşitli sebeplerle (deprem, yangın, savaş) bunları yenilemek zorunda kalmışlar. bu köyler zamanla üst üste birikerek höyükleri meydana getirmiştir. Höyük içinde katmansal olarak birikmiş tepeciklerdir. Ne yazık ki atalarımızın nasıl yaşadığını anlamamızı sağlayan höyükler bugün çeşitli nedenlerle bilinçsizce tahrip edilmektedir.

Tümülüs nedir

En önemli bilgi ve konulardan biri hiç şüphesiz Tümülüslerdir. Tümülüs Özel ve önemli kişiler için yapılmış, kral prens, prenses yada lider zengin insanlar için yapılmış mezar yapılardır. Bunlar yapay tepecikler olarak yapılmıştır.Tabi dönem ve medeniyet farklılığı göstermektedir. Farklılık iç yapıdaki kuruluşlardır. Tümülüslerde önce mezar odası düz bir alan üzerine inşa edilmiştir. Sonrasında üzeri toprak ve muhtelif taş ile kapatılarak dev bir toprak yığınıyla örtülür. Bu yapı tarzıyla hem mezarın yeri bir tepecikle belirlenmiş olup, hem de mezar odası soyguncuların ve tahribata dıştan gelecek tehlikelere karşı korunmuş olur.
Bir tümülüs nasıl anlaşılır diyecek olur isek :
1- Bulunduğu yer hakim bir yerde olmalıdır.
2- Mutlaka yakın bir yerde dere, ırmak, yani su kaynağı olmalıdır.
3- Yakın bir yerde yerleşim alanı yada yerinde yaşam olmuş olması lazımdır.
4- Doğal gibi görünsede sonradan yapıldığını belli eden özelliklerinin olması lazımdır.
( Toprak yapısı. katmanlar. şekil itibarı ile.)
5- Bölgede yada yakın çevresinde ibadethane olmalıdır.(yıkılmış olabilir ama yerleşimden anlaşılır.)
Bu kriterlere sahip olmayan bir tümülüs olmaz. Çünkü bunların yapılış amacında ve yerinde bu özellikler olması gerekiyordu. yine belittiğimiz gibi tümülüslerde dönem ve medeniyet farkı vardır yapım inşasında , iç özelliklerinde, konum ve büyüklüklerde, zemin tercihinde gibi farklı kriterler mevcuttur. Bu özellikler bu yapının hangi döneme ait olduğuna dair bulguları verir.