5 Mayıs 2011 Perşembe

AİLE PUTU - İSTAVROZ**********FAMILY idol - SPIDER

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn
                                                             AİLE PUTU - İSTAVROZ

articles: aileputu.jpg

AİLE PUTU
       Topluca yapılan yemin işaretidir İstavroz da denilir, işaretin tüm kolları eşitse Gömü bulunduğu kayanın altındadır, eşit değilse farklı olan kolun baktığı yönde araştırma yapmalı. Asil aile  mezarı da çıkabilmektedir. Çevresinde  doğal yapıya aykırı unsurlar aranmalıdır. Aile mezarını anlattığı için Aile Putu kavramı kullanılmıştır. Çoğunlukla yuvarlak içerisinde görülür. İşaretin çevresinde dikili kayalara oyulmuş mezarlar ile zemin altına yapılmış mezarlar aranmalıdır. Mucır yükseklikler, çukurlar veya taş-çakıl yığmaları iyice araştırılmalıdır. Ölen kişilere ait kişisel eşyalar bulunabilir. Ayrıca gözyaşı şişeleri ve kandillerde bulunabilir.

Örnek :
 aileputu1.jpg
İstavrozun altındaki bağlı yuvarlak onun mezar amaçlı değil saklı olan amaçlı olduğunu uçlarının ikisinin kapalı birinin açık olması gidilmesi gereken yönü, noktalar ise 4 parça halinde gömüldüğünü gösterir. 10 metreden uzakta değil, 2 metreden derin değildir. Cihazla kolayca tespit edilip hepsi çıkarılabilir.