5 Mayıs 2011 Perşembe

HORASAN KAYALARI

place here to learn-treasure place here to learn-treasure-defıne defıne defıne defıne sıgnal sıgns-solutıons-map-defıne path defıne-detector-cın-magıc-defıne search bars made-metals-charm-bury-bandit-defıne of documents-mound-tumulus-bandits- mystery of money-jewellery-defıne-archaeology-hıstory museums-ıslamıc-defıne natural stone-sculpture-news-mythology-antıque-archaeology-ancıent cıtıes-regıons-ancıent trade routes-horasan-ebced-sıgnal solutıons-defıne search-roman-byzantıne maps-green coıns only defıne to learn


HORASAN KAYALARI
Horasan : Silisi,mil,kireç,yumurta akı,bazı madden tozları ile mermer karışımından elde edilen bir çeşit yapı işlerinden kullanılan bir malzemedir. Bu harcın içine boyada katılabilmekte ve böylece parça halindeki kayaları bir bütün olarak yapmak mümkün olmaktadır, İyi bir usta elinden çıkan yama işlemi orjinalinden ayırt etmek mümkün değildir.

Horasan Nasıl Çözülür? Genel olarak horasan iki yöntemle çözülür.

1- 10 Cm kalınlığındaki bir horasan için: 1 kilogram limon suyu,1 kilogram üzüm sirkesi, yarım kilogram saf alkol, yarım kilo asit, yukarıda verilen malzeme karıştırılarak horasanın üstüne dökülür. takriben 2 saat kadar beklenir.

2- Horasanlı bölgeye sadece saf alkol dökülür 2 saat sonra piknik tüpüne bir pürümüz takılarak ateşe verilir.

Size iki tane çözüm sunduk siz istediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz.Bizen ayrılmamanız dileklerimizle..kolay gelsin